Bemiddelaar: aantal aanklachten Bayer loopt op

17-01-2020 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Het aantal aanklachten tegen Bayer vanwege het mogelijk kankerverwekkende bestandsdeel glyfosaat is opgelopen tot 75.000 à 85.000 ‘en mogelijk meer’. Dat zegt Ken Feinberg, die als bemiddelaar optreedt tussen de aanklagers en Bayer, tegen persbureau Bloomberg.

Het laatst bekende cijfer over de aanklachten dat Bayer vorig jaar bij de derde-kwartaalcijfers bekendmaakte was 42.700. Feinberg vertelt dat hij voorzichtig optimistisch is over het bereiken van een deal tussen Bayer en de aanklagers binnen een maand. Hij wilde niet ingaan op wat de schikkingen inhouden.

Bayer in beroep tegen verloren rechtszaken

Volgens een woordvoerder van Bayer is het aantal dat Feinberg noemt een ‘speculatieve schatting’. Hij zegt ook dat hij wel verwacht dat het aantal aanklachten nog zal toenemen gezien de miljoenen die advocatenkantoren vorig jaar hebben uitgegeven aan tv-reclames om mensen over te halen een aanklacht in te dienen en speculaties over een mogelijke schikking.

Tot nu toe zijn er drie rechtszaken geweest waarin Bayer schuldig is bevonden en in totaal $ 191 miljoen moet betalen. Bayer gaat hiertegen in beroep. In december vorig jaar werd besloten nieuwe rechtszaken uit te stellen om bemiddeling een kans te geven.

Kloosterman


Beheer