Doorgaan naar artikel

Berlijnse universiteiten schrappen vlees van menu

Foto: Erik-Jan Ouwerkerk premium

Foto: Erik-Jan Ouwerkerk

In kantines van Berlijnse universiteiten staat vanaf het wintersemester nog maar beperkt vlees en vis op het menu.

Vlees en vis zullen nog maar 4 procent van het menu uitmaken, de rest zal vegetarisch of veganistisch zijn. Dat bericht het Duitse persbureau DPA.

Klimaatvriendelijker

“Het nieuwe voedingsconcept is vooral ontstaan ​​omdat studenten ons steeds benaderden met de wens om het eten in de kantine nog klimaatvriendelijker te maken”, vertelt Daniela Kummle van Studierendenwerk, dienstverlener voor studenten in Duitsland. In de grote kantines wordt volgens Kummle al bijna 10 jaar dagelijks een veganistische, zogenaamde klimaatmaaltijd geserveerd, gemaakt van verse, seizoensgebonden hoofdingrediënten. Ook waren er al speciale kantines die alleen vegetarische maaltijden serveerden. Universiteiten in Berlijn gaan nu een stap verder. Naast het aanpassen van het menu nemen de universiteiten andere klimaatmaatregelen. Zo heeft de Technische Universiteit Berlijn als doel om in 2045 klimaatneutraal te zijn. Om dit te bereiken, worden onder andere gebouwen aangepast en korte vliegreizen door personeel vermeden.

Curryworst bij Volkswagen

Enkele weken geleden werd bekend dat de Duitse autobouwer Volkswagen de curryworst in één van de kantines in Wolfsburg schrapt en daar alleen nog vegetarische en veganistische voeding zal serveren. Dat zorgde voor gemengde reacties onder de Duitse bevolking.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin