Doorgaan naar artikel

Beste Esther Ouwehand,

Esther Ouwehand - Foto: ANP

Esther Ouwehand - Foto: ANP

Eerst zou ik schrijven: beste mevrouw Ouwehand. Maar dat klopt natuurlijk niet, dat zult u met me eens zijn. Een mevrouw is een beschaafd iemand met respect voor de ander. Ook geeft het woordenboek aan dat het een dame kan zijn. Dat is dan een vrouwelijk persoon van verfijning en hoge beschaving. Ook dat past niet bij u. U kwetst zoveel mensen, dat je een ander woord zou moeten gebruiken. Ik doe dat niet.

Misschien heeft uw houding ook te maken met het gegeven dat u, Esther Ouwehand, agnost bent. Dat heeft u laten vermelden in Wikipedia. U erkent dus geen van de hogere machten, zoals god. Opmerkelijk is daarbij dat het woord agnost afgeleid is van het Grieks. Daar betekent het: iemand die geen kennis heeft. Dat weet u ongetwijfeld.

Coronavirus, volle ziekenhuizen en intensieve veehouderij

In uw geval verklaart het veel. Uw gevoelloze strijd tegen de boeren, die verantwoord werken in de veehouderij. Volgens de democratisch vastgestelde regels. Met hart voor hun dieren. Die groep kwetst u, wanneer u maar kan.

Zoals op de televisie in het programma De Hofbar. Terwijl Nederland kreunt onder de coronacrisis spreekt u over het verband tussen bio-industrie en het virus. Naar aanleiding ook van de twee besmettingen van nertsenhouderijen in Brabant. In één adem legt u dan het verband ook tussen de volle ziekenhuizen en de intensieve veehouderij.

Boeren wordt een schuldgevoel aangepraat. Net alsof zij verantwoordelijk zijn voor de crisis. Onzin. Het kwam via een vleermuis in China.

Selectief berichten brengen is pure stemmingmakerij

U zegt er niet bij dat bij katten en honden ook besmettingen zijn aangetoond. In België en China. Daar zeggen wetenschappers hetzelfde als hier in Nederland: de overdracht van dier naar de mens is niet aangetoond. Maar dan zwijgt u. Honden en katten worden immers door uw leden gekoesterd.

Pure stemmingmakerij tegen veehouders. Voelt u zich daar gelukkig bij? Kunt u ’s nachts nog slapen? Ik kan u vertellen dat veel boeren en boerinnen slapeloze nachten hebben. Vooral nadat de door u gekoesterde club Meat the Victems, de activisten, varkensbedrijven overvielen.

Dat deert u kennelijk niet. Daarom stelt u in deze crisisperiode ook nog een twaalftal Kamervragen over door u niet gewenste reclame op televisie. Bijvoorbeeld van FDF. Die past ook niet in uw straatje.

U moet wel wonderlijke kronkels onder uw hersenpan hebben, die de leegte aan kennis opvullen.

Met vriendelijke groet,

Vergaderboer

Beheer
WP Admin