Skip to content

Beste Food & Agri Start-up

Time Travelling Milkman wint de titel ‘Beste Food & Agri Start-Up 2024’

De sector telt talrijke initiatieven en innovaties. Tot de Beste Food&Agri Start-up 2024 is Time Travelling Milkman verkozen. De start-up van Saskia Versteeg, Dimitris Karefyllakis en Costas Nikiforidis haalt met innovatieve technieken basisingrediënten voor zuivel uit plantaardige pitten en zaden. Time Travelling Milkman ontvangt €2.500.

Dit waren de genomineerden van 2024

Health Food Wall

Time Travelling Milkman

Trabotyx

Waar let de jury op?

Onze jury legt de nadruk op cruciale aspecten zoals ondernemersvaardigheden, het bedrijfsmodel, marktkansen, productinnovatie, productvalidatie en duurzaamheid/sociale impact bij het beoordelen van de deelnemers. De jury onderzoekt zorgvuldig de samenstelling van de teams, het financiële inzicht van het bedrijf, de uniciteit van het product of de dienst, en of deze bijdraagt aan het oplossen van marktproblemen. Daarnaast wordt geëvalueerd of het product of de dienst gericht is op sociale impact (people, planet, profit) en duurzaamheid.

Criteria

  • – Je werkt aan een nieuw innovatief product of technologie met een toepassing in de Food en/of Agribusiness;
  • – Het product of technologie draagt het bij aan het oplossen van een probleem in de markt of is een gat in de markt en bedient de gehele food en agriketen;
  • – Het product of de technologie draagt bij aan de Sustainable Development Goals;
  • – Je bent een Start-up met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel in Nederland en je activiteiten vinden in Nederland plaats;
  • – Je bedrijf is gereed om de markt te betreden of je hebt de markt reeds betreden (Seed-fase, Serie A).
Beste Food & Agri Start-up

Procedure

De inzendingen worden zorgvuldig beoordeeld door onze deskundige jury. Na de beoordeling selecteert de jury de top 3 bedrijven die de kans krijgen om hun product of dienst te presenteren via een pitch. Bovendien wordt van elke start-up een uitgebreide video gemaakt, waarmee we stemmen zullen verzamelen voor deze 3 bedrijven. Uiteindelijk zal uit deze drie ondernemingen de ‘Beste Food & Agri Start-up van 2024’ worden gekozen. Dit gebeurt tijdens een feestelijke avond op 27 maart 2024.

Wat levert het op?

Als genomineerde maak je kans om de prijs ter waarde van €2.500,- te winnen. Als extra bonus krijg je waardevolle middelen om je start-up naar nieuwe hoogten te brengen, waaronder een consult met een innovatiecoach, een gesprek met een expert in start-ups en scale-ups, en een uitgebreid mediapakket ter waarde van €2.500,-.

Jury

Danielle Mol

Voorzitter – Oprichter The GreenUp Company | Helpt foodproducenten met plantaardige ambities

Jan Vullings

Secretaris-
hoofdredacteur Boerderij, Food&Agribusiness en Groenten&Fruit

Henk Kievit

Jurylid – hoogleraar Entrepreneurship & Ecosystems, directeur (Executive) MBA Programs, Nyenrode Business Universiteit

Maurits Burgering

Jurylid –  programmadirecteur Thematic Technology Transfer Circular Technology (TTT-CT) Wageningen UR

Partners

Wie is de Beste Food & Agri Start-up van 2023? 

De jury heeft op 30 maart 2023 Flikweert Vision Technologies uitgeroepen tot Beste Food & Agri Start-up 2023. Het jonge team van Flikweert ontwikkelde een optische sorteermachine voor (poot)aardappelen die zichzelf via artificial intelligence verbetert. De optische aardappelmachine is volgens de jury het meest innovatief en bewijst zich nu al als een product waar de markt om vraagt.

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin