Skip to content

Bestelplatform Local Heroes trekt de stekker eruit

In 2020 startte Local Heroes in Amsterdam Oud-West.

Updated on:
Nieuws
Sustainable food
Een zogenoemd Pick Up Point van Local Heroes. Het bedrijf stopt zijn activiteiten. Foto: Cor Salverius premium

Een zogenoemd Pick Up Point van Local Heroes. Het bedrijf stopt zijn activiteiten. Foto: Cor Salverius

Het bestelplatform voor lokale producten Local Heroes stopt ermee. Dat schrijft oprichter Maarten Coumans vandaag in een e-mail aan de klanten.

In het bericht geeft Coumans aan dat het model met centrale ophaalpunten moeilijk schaalbaar blijkt te zijn. “Zonder lokale ondernemers te belasten met hoge commissies, is dit lastig. Dit ging namelijk in tegen onze visie om de lokale ondernemer te steunen. Daarbij is het ontwikkelen van platforms zoals die van Local Heroes zeer kostenintensief.”

Local Heroes Click & Collect

In 2020 startte Local Heroes in Amsterdam Oud-West. Consumenten bestellen producten van lokale ondernemers die samen worden gebracht op een centrale ophaallocatie, waar de consument het in een tijdslot kan ophalen. In juni dit jaar werd het concept uitgerold naar heel Amsterdam. Coumans: “De laatste zes maanden hebben wij gefocust op een transitie naar een software-oplossing. Local Heroes Click & Collect als dé oplossing om zo snel mogelijk lokale ondernemers in Nederland te digitaliseren. Helaas konden wij hier niet snel genoeg successen mee aantonen.”

Oproep aan nieuwe partners en investeerders

Vorige week deed Coumans nog een oproep aan nieuwe partners en investeerders. Het bedrijf was op zoek naar minimaal € 500.000 om op te schalen. Er zijn onvoldoende financiële middelen om de activiteiten voort te zetten. Coumans kijkt nog naar opties voor een doorstart.

BOER&NLekker

Naast Amsterdam had Local Heroes ook activiteiten in Breda en Den Bosch. Het bedrijf was de platformpartner van BOER&NLekker, een concept uit de koker van Agrifirm. Het platform geeft leden de kans om direct aan de consument te verkopen in een korte keten. Een woordvoerder van Agrifirm laat weten het jammer te vinden dat Local Heroes stopt: “De afgelopen weken heeft het team van BOER&NLekker gewerkt aan een alternatief bestelplatform. Binnenkort lanceren we dit onder het merk BOER&NLekker. Hierdoor wordt bestellen voor de klant nog eenvoudiger. Tot die tijd kunnen consumenten gewoon blijven bestellen via het platform Local Heroes.”

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin