Doorgaan naar artikel

Beurskoers Beyond Meat in zwaar weer

Nog niet eerder na de beursgang in mei 2019 waren de aandelen van Beyond Meat zo weinig waard.

Geüpdatet op:
Business
Achtergrond
Foto: ANP premium

Foto: ANP

Nog niet eerder na de beursgang in mei 2019 waren de aandelen van Beyond Meat zo weinig waard als afgelopen vrijdag.

De koers sloot die dag op $ 52,33. In twee weken tijd daalde de aandelenwaarde met bijna 11%. De koers dook naar beneden nadat de vooraanstaande investeringsbank Goldman Sachs het prijsdoel voor het aandeel verlaagde en geen positieve verwachtingen uitte over het bedrijf voor de toekomst. De analist van de bank die het prijsdoel verlaagde van $ 74 per aandeel naar $ 47 raadde beleggers aan hun aandeel te verkopen. “Simpel gezegd, zonder een concreet plan om de kosten aanzienlijk te verlagen”, zei de analist, ‘hebben we moeite om een ​​weg te vinden [voor Beyond Meat] om de prijsverlagingen te handhaven die nodig zijn om de aantrekkelijkheid voor de consument te vergroten en zijn eigen winstgevendheidsdoelstellingen te bereiken’.

Nieuwe jaarcijfers Beyond Meat

De producent van vleesvervangers is niet winstgevend en de analist vraagt zich af of dat zal verbeteren de komende tijd. De waarschuwing van de analist kwam een week voordat Beyond Meat de jaarcijfers presenteert. Die komen aankomende donderdag. Bij de beursgang waren de aandelen ontzettend populair, maar met de tijd zijn ze steeds meer uit de gratie geraakt. Het bedrijf heeft tot nog toe geen cijfers kunnen laten zien die tevreden stellen en tegelijkertijd neemt de concurrentie toe. Nieuwe cijfers die boven de verwachtingen van analisten liggen, zouden enigszins verlichting kunnen geven.

Kali- en zoutproducent K+S, ook in het mandje van food- en agribedrijven die Food&Agribusiness volgt op de beurs, zag de koers juist fors stijgen. In twee weken tijd werden de aandelen bijna 13% meer waard. K+S gaf een voorspelling uit voor de ebitda (resultaat voor belasting, rente en afschrijvingen) voor 2022 van € 1,9 miljard. Een verdubbeling ten opzichte van 2021, toen de ebitda € 960 miljoen was en een hoger bedrag dan dat de markt had verwacht. De verhoging komt vooral door hogere afzetprijzen in het agrarische segment. Die zullen de verwachte kostenstijgingen ruimschoots overstijgen. Een bericht dat positief werd ontvangen door beleggers. Begin maart presenteert het bedrijf de jaarcijfers met daarbij de volledige outlook voor 2022.

OCI

Kunstmestbedrijf OCI presenteerde vorige week al jaarresultaten. De forse omzet- en winststijging zorgde voor een koersstijging van zo’n 5,5% op de dag van de bekendmaking, maar over twee weken gezien veranderde de koers nauwelijks.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin