Beursprijs maakt pas op de plaats

06-03-2020 | |
Foto: Koos Groenewold
Foto: Koos Groenewold

De Duitse varkensmarkt blijft de toon zetten. De stijgende prijslijn daar is deze week afgevlakt. De DCA Beursprijs 2.0 blijft daardoor staan op € 1,92 per kilo.

Krapte aan varkens op de Duitse varkensmarkt zorgde wekenlang voor hogere varkensprijzen in noordwest Europa. Het aanbod is echter niet meer de doorslaggevende factor. De onzekerheid door Corona in Europa en naweeën van de vertraagde export naar China daardoor spelen de markt parten. Vrieshuizen liggen vol en edele delen worden meer op de versmarkt afgezet. Daardoor kunnen slachterijen minder volume kwijt. Bovendien zijn de Europese prijzen van vleesonderdelen wel gestegen de afgelopen weken, maar volgens slachterijen minder hard als de varkensprijs. De lust om te slachten neemt daardoor af.

Teleporc levert 2 cent in

De Duitse slachterijen gingen daarom deze week dwars voor een verdere verhoging van de varkensprijs liggen. Zowel de Vereinigungspreis als die van slachterijen Tönnies en Vion GmbH maakten een pas op de plaats bij € 2,02 per kilo. De vrijdagveiling van internetbeurs Teleporc paste zich aan dit niveau aan. De gemiddelde prijs zakte op vrijdag 2 cent terug naar € 2,09 per kilo.

In dit krachtenveld is een onveranderde notering het maximaal haalbare voor de DCA Beursprijs 2.0 van komende week. De notering blijft staan op € 1,92 per kilo geslacht gewicht. De prijs per kilo levend behoudt de € 1,55 per kilo.

Prognose: stabiele prijs

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer