Beursprijs stijgt verder door

06-08 | |
Foto: Peter Roek
Foto: Peter Roek

Na het proefballonnetje van vorige week, zet de DCA Beursprijs 2.0 zijn stijgende lijn voort. Ook in Duitsland lijkt het krappe aanbod nu merkbaar te worden.

Vorige week gaf de DCA Beursprijs een signaal; met een stijging van € 0,01 werd de richting aangegeven. Deze week stoot de notering verder door omhoog. De notering stijgt van € 1,75 naar € 1,79 per kilo geslacht gewicht. De prijs voor levend gewicht boekt 3 cent bij en komt op € 1,41 per kilo.

Nog geen tekort

Slachterijen verwachten de echte stijging pas over een aantal weken. Zij verwachten nog geen tekort aan varkens nu ze er volgende week ook weer minder slachten doordat hitteprotocollen in werking treden met de tropische dagen die in het verschiet liggen. Bovendien loopt de afzet van vlees tegen onveranderde prijzen. Veel vleesverwerkende bedrijven in Europa zijn de komende weken nog dicht vanwege vakanties.

In Duitsland wordt het afnemende aanbod van varkens steeds beter voelbaar. Het daalt door seizoensinvloeden, maar ook als gevolg van het grote aantal stoppende varkenshouders de afgelopen maanden en de vraag naar varkensvlees neemt volgens varkenshoudersvakbond ISN juist toe.

Teleporc

De markt voor vrije varkens leeft er in ieder geval weer op. Nadat deze wekenlang stil lag, worden vrije varkens steeds makkelijker verhandeld. Op de vrijdagveiling van internetbeurs Teleporc werden alle koppels verhandeld voor een gemiddelde prijs van € 1,95. Dat is € 0,07 hoger dan een week ervoor en € 0,10 hoger dan de geldende Duitse marktprijs. Die krijgt daarmee ook de wind in de zeilen.

Prognose: prijsstijging.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer