Beursprijs varkens al 10 weken op € 1,19

03-12-2021 | |
Foto: Lex Salverda
Foto: Lex Salverda

Ook volgende week blijft de DCA Beursprijs 2.0 weer net onder de € 1,20 per kilo geslacht gewicht staan. Hoewel de slachtaantallen toenemen, laat de stroeve afzet prijsstijging niet toe.

Corona maakt alles minder uitbundig. Met kerst komen mensen nog wel bij elkaar, maar de groepsgrootte is klein en de kring huiselijk. Uit eten zit er niet in. De afzet van varkensvlees richting de horeca loopt daardoor terug. Het betreft dan vooral de wat luxere delen. Maar die worden nu met de naderende kerst in het supermarktkanaal extra gevraagd. Landelijk valt het ene tegen het andere weg, maar annulering van festiviteiten en bijeenkomsten is iets dat in heel Europa speelt. In totaliteit gaat daardoor wel net de room eraf.

Waar in normale jaren de verkopen in aanloop naar kerst voor extra vraag en prijsverhogingen zorgen, is er nu totaal geen sprake van zuiging. De markt ploetert door op een laag prijsniveau. En daarbij neemt de zorg toe of het huidige prijsniveau nog wel houdbaar is als straks de kerstvraag wegvalt.

Komende week blijft de markt gewoon in hetzelfde tempo door lopen, zo is de inschatting van de varkenshandelaren die de Beursprijs samenstellen. De DCA Beursprijs 2.0 staat volgende week voor de tiende week op rij op € 1,19 per kilo geslacht gewicht. De notering voor levend gewicht blijft staan op € 0,90 per kilo.

Prognose: stabiele prijs.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer