Beursprijs varkens houdt € 1,72 vast

23-04 | Laatste update op 08-08 | |
Foto: Ton Kastermans
Foto: Ton Kastermans

Na de correctie van vorige week verwachten de samenstellers van de DCA Beursprijs een prijshoudende varkensmarkt komende week.

De DCA Beursprijs 2.0 stond al weken strak genoteerd doordat de verwachtingsprijs in de opgaande markt meer meebewoog met de Duitse prijs dan de slachterijnoteringen. Toen de samenstellers van de Beursprijs kleinere passen namen om de slachterijen de kans te geven langszij te komen, gebeurde dat niet omdat de vaart uit de markt ging. Daarom corrigeerde DCA stevig door de verwachtingsprijs € 0,06 te laten dalen naar € 1,72 per kilo geslacht gewicht.

Tegen de verwachting in lieten de slachterijen hun noteringen deze week staan op het bereikte niveau. Daarmee is de trend gezet en blijft ook de Beursprijs staan waar die stond: op € 1,72 per kilo geslacht gewicht. De prijs voor levend gewicht is ook onveranderd op € 1,34 per kilo.

Ruim aanbod op stabiele Duitse markt

De Duitse markt toont geen verandering. Het aantal slachtingen is afgelopen en deze week minder door het uitvallen van Goede vrijdag en Tweede Paasdag. Koningsdag kennen de Duitsers niet, al wordt de Dag van der Arbeid er wel gevierd, maar 1 mei valt dit jaar op een zondag, waardoor dat effect ook beperkt is.
Door het uitvallen van slachtdagen is er geen gebrek aan slachtrijpe varkens. Slachterijen tonen nauwelijks interesse om op de vrije markt bij te kopen. Dat is terug te zien op internetbeurs Telepork. Daar werd op beide veilingen deze week geen enkel bod uitgebracht. Een stabiele prijs lijkt daarom voor nu het hoogst haalbare.

Prognose: maximaal prijshoudend.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer