Beursprijs varkens opnieuw prijshoudend

Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

De varkensmarkt wacht roerloos op impulsen die voor opleving zorgen. De noteringen houden hun vlakke koers vast.

Het geduld van varkenshouders wordt op de proef gesteld. Na een opleving van de varkensprijs in februari en begin maart vertoont de prijslijn alweer 5 weken geen enkele beweging. Het wachten is op impulsen die de markt laten opleven. Maar daar is nog niet direct zicht op. Corona zorgt vooral in Duitse slachterijen nog voor beroering. En versoepeling van de coronamaatregelen, die de horecabestellingen weer op gang kan brengen, vergt veel geduld.

De samenstellers van de DCA Beursprijs 2.0 zien daarom ook nu geen ruimte voor verandering van de vlakke koers. De notering blijft ook volgende week staan op € 1,54 per kilo geslacht gewicht. De prijs voor levende varkens maakt een pas op de plaats op € 1,17 per kilo.

Ook de Duitse varkensmarkt vertoont geen enkele beweging. Het overschot door uitval van slachtdagen rond Pasen is nog steeds merkbaar. Slachterij Tönnies spreekt in zijn weekbericht over oplopende slachtgewichten. Het gemiddelde slachtgewicht zou afgelopen week met 0,5 kilo zijn gestegen tot 99,5 kilo.

De Duitse varkensprijs maakte deze week voor de vijfde keer op rij een pas op de plaats op € 1,50 per kilo. Een beeld dat varkensbeurs Teleporc weerspiegelt. Het aanbod op de internetveiling nam deze week af en kwam daardoor beter in evenwicht met de vraag. Op veiling van vrijdag 16 april werden 5 van de 7 aangeboden partijen verkocht. De gemiddelde prijs handhaaft zich op € 1,54 per kilo geslacht gewicht. De stabiele koers zal daarmee naar verwachting aanhouden.

Prognose: stabiele prijs.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Keuper
Jacco Keuper Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.