Beursprijs varkens stabiel

07-08-2020 | |
afleveren van varkens
afleveren van varkens

De DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens laat geen verder herstel zien. Na het centje van vorige week blijft deze notering nu onveranderd.

Voor de komende week staat de Beursprijs zodoende op € 1,34 per kilo geslacht gewicht. Daarmee blijft de notering 42 cent onder het niveau van vorig jaar. Het wegvallen van afzet naar China en de coronaperikelen bij de slachterijen heeft de markt de afgelopen weken veel pijn gedaan.

Maar langzamerhand ziet het er naar uit dat de situatie wat verbetert. Tönnies begint de verwerkingscapaciteit weer op te voeren en het zomerse weer heeft de afzet van grillartikelen een flinke impuls gegeven. Hierdoor komt er ook weer wat reuring op de afzetmarkt.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs laat ook zien dat er enige verlichting in de markt komt. Vrijdag 7 augustus zijn er via deze veiling voor het eerst weer varkens verkocht die iets meer opbrachten dan de leidende varkensnotering in Duitsland. Verkopen onder dit prijsniveau behoren tot het verleden, aldus varkenshoudersvakbond ISN. Het gemiddelde niveau op de veiling steeg ten opzichte van eerder deze week met 2 cent naar € 1,48 per kilo geslacht gewicht. Ten opzichte van een week geleden noteert de internetveiling een plus van 5 cent.

De Vereinigungspreis werd woensdag onveranderd vastgesteld op € 1,47 per kilo. De veilingprijs ligt daarmee maar nipt boven de leidende marktnotering. Daaruit kan worden afgelezen dat de stemming weliswaar lichtjes verbetert, maar dat er nog wel wat nodig is om de belangrijkste varkensprijs in Duitsland omhoog te krijgen. Grootste probleem blijft dat het aanbod aan levende dieren ondanks het opvoeren van de capaciteit bij Tönnies nog steeds te groot is. Een verdere afname van het overschot aan varkens op de markt zal een ommekeer moeten bewerkstelligen.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Ramaker
John Ramaker Chef-redacteur
Meer over


Beheer