Maaltijdbezorger Deliveroo schrapt 350 banen

13-02 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

De Britse bezorgdienst Deliveroo schrapt 350 banen, ongeveer 9% van het totale aantal medewerkers.

Maaltijdbezorger Deliveroo trok zich eind vorig jaar al uit Nederland terug. “De wereld waarin we werken is veranderd. Toen Deliveroo tien jaar geleden werd gelanceerd, focusten wij en onze collega’s zich keihard op groei. Maar bedrijven zoals het onze moeten nu ook een duidelijke weg naar winst tonen en versnellen”, schrijft oprichter en CEO Will Shu.

Bestellingen bij Deliveroo lopen terug

Deliveroo, dat twee jaar geleden een dramatisch verlopen gang naar de beurs maakte, moest onlangs melden dat het aantal bestellingen langzaam terugloopt. De recordinflatie en hoge kosten voor levensonderhoud maken een verdere daling waarschijnlijk, geeft Shu toe. “We werken in een hoogst concurrerende omgeving en tegelijkertijd zitten we in de moeilijkste consumenten-omgeving in de meeste van onze markten. We moeten onze business zo efficiënt als mogelijk runnen om deze problemen het hoofd te bieden en dus scherp op de kosten letten.”

Die nieuwe route betekent dat de opbrengsten alle kosten moeten overtreffen, en dat op duurzame basis, legt Shu uit. “We hebben te maken met ernstige en onvoorziene economische tegenwind. We hebben recent ook een aantal markten verlaten waardoor we minder mensen nodig hebben. Simpel gezegd: onze kostenbasis is te groot voor ons bedrijf.”

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer