Bierbostel zakt € 3 per ton in prijs

28-04 | |
Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

Het voorjaar begint schoorvoetend met langzaam hogere temperaturen overdag. Handelaren merken dat de focus tijdelijk niet alleen bij de aankoop van bijproducten ligt.

Melkveehouders zijn druk met bewerken van maisland en de eerste berichten van grasmaaien komen ook al binnen. Bij de omschakeling van het winter- naar het zomerrantsoen is het merkbaar rustiger in vraag naar bierbostel. Hierdoor wisselt de beschikbaarheid van het product per week. De prijs zakt met € 3 per ton. Met deze prijsdaling is het product weer een goedkoop alternatief voor de relatief dure soja. De beschikbaarheid en de prijs kunnen de komende tijd wat meer fluctueren dan andere periodes van het jaar.

Stoomschillen duurder

In de fritesindustrie is het rustig en heeft men voldoende voorraad opgebouwd. De beschikbaarheid van stoomschillen is wat krapper, waardoor de prijs 10 cent per procent droge stof stijgt. Het aanbod van snippers blijft stabiel en de belevering loopt goed door.

Corngold goed beschikbaar

De productie van Corngold is weer op peil. Het is voor dit product mogelijk nog tot 15 mei de tijd om een doorvoercontract af te sluiten, tegen gunstigere voorwaarden.

De handel in ruwvoeders loopt moeizamer naarmate het seizoen vordert. De beschikbaarheid van gedorst hooi en stro is telkens lastiger en prijzen zijn al op een veel hoger niveau dan vorig jaar. Dat blijft in ieder geval tot de nieuwe oogst.

Prognose: rustige handel, prijzen stabiel.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.