Bierbostelprijs zakt 10 cent

24-03 | |
Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

Van bierbostel neemt het aanbod toe. Hierdoor kan het product 10 cent in prijs zakken.

Over het algemeen verloopt de handel in bijproducten vrij rustig. De productie van aardappelproducten is niet volop, maar de beschikbaarheid is redelijk. Ook aardappelstoomschillen zijn goed verkrijgbaar en rekenen na wat prijsdalingen zeer gunstig in het rantsoen. Van bierbostel neemt het aanbod eveneens toe. Hierdoor kan het product 10 cent in prijs zakken.

Bierbrouwerijen zijn hun productievolume aan het verhogen met het vooruitzicht op versoepelingen en het voorjaar. Versoepelingen zijn voorlopig van de baan, maar er is meer bierbostel. Levertijden lopen terug en voor melkveehouders die wat meer siloruimte hebben, is het goed om te shoppen. De marktprijs van het product zakt hierdoor tot onder de 90% van de voederwaardeprijs. Hiermee is het een goed alternatief voor droge grondstoffen.

Tarwegistconcentraten prijshoudend

Tarwegistconcentraten zijn wat lastiger te verkrijgen, door verschillende fabrieken die revisies hebben gehad. De handel in ruwvoer en stro loopt goed. Merkbaar is dat de ruwvoerpositie verre van ideaal is en dat er op het moment veel vraag is naar zowel graskuil als maiskuil. Op het moment worden veel partijen verhandeld.

Kort stro lastig verkrijgbaar

Het aanbod van Deens stro is prima en zet de prijzen van lang stro in de vrij. Gesneden stro is veel lastiger te krijgen en stijgt in prijs. Voor de komende week worden geen grote veranderingen in prijs verwacht.

Prognose: stabiele prijzen

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.