Doorgaan naar artikel

Bierbrouwer AB Inbev gebruikt brouwkennis voor eiwitten

De technologie, met de naam BioBrew, is een fermentatieproces waarbij gisten worden ingezet om eiwitten te maken.

AB Inbev’s CEO Michel Doukeris (rechts) tijdens een rondleiding met de Belgische premier Alexander De Croo (links) in het innovatie- en technologiecentrum in Leuven. Foto: ANP premium

AB Inbev’s CEO Michel Doukeris (rechts) tijdens een rondleiding met de Belgische premier Alexander De Croo (links) in het innovatie- en technologiecentrum in Leuven. Foto: ANP

Bierbrouwer AB InBev gebruikt zijn kennis van bierbrouwen en gisten voor het ontwikkelen van een nieuwe technologie om eiwitten te maken.

De technologie, met de naam BioBrew, is een fermentatieproces waarbij gisten worden ingezet om eiwitten te maken. Het betreft hier precisiefermentatie, een techniek waarbij micro-organismen worden ingezet om eiwitten te produceren. Eén volledige BioBrew fermentatietank kan het voedingsequivalent van 5.000 koeien of 300.000 kippen bevatten, met een verminderde CO2-voetafdruk, zo stelt de brouwer.

We bestuderen de mogelijkheden om onze expertise in grootschalige gisting en verwerking toe te passen op niet-bieren

AB InBev stelt dat er nieuwe spelers in de biotechsector nodig zijn om te voldoen aan de toenemende wereldwijde behoefte aan duurzame plantaardige eiwitten en die op te kunnen schalen. “Daarom hebben we BioBrew gelanceerd. We bestuderen de mogelijkheden om onze expertise in grootschalige gisting en verwerking toe te passen op niet-bieren. Door samen te werken met specialisten op het vlak van precisiegisting en onze collectieve middelen voor gisting te benutten, trachten we producten met een hoge toegevoegde waarde en marge te ontwikkelen”, aldus David De Schutter, hoofd van het wereldwijde innovatie- en technologiecentrum van AB InBev in Leuven waar de technologie werd ontwikkeld.

We kunnen een belangrijke partner zijn in de ambitie van België om naast een bierland ook een biotechland te worden

“Fermentatie vormt de kern van het brouwproces en wij blijven investeren in innovatie om onze commerciële strategie te bevorderen. We kunnen een belangrijke partner zijn in de ambitie van België om naast een bierland ook een biotechland te worden”, aldus AB Inbev’s CEO Michel Doukeris tijdens een bezoek aan het innovatiecentrum. Het bedrijf investeert jaarlijks enkele tientallen miljoenen euro’s in het centrum. Er is niet alleen aandacht voor eiwitten. Zo werd ook een nieuwe gist voor niet-alcoholische bieren ontwikkeld en verpakkingen uit gerst.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin