Biggen noteren stabiel, prijsdruk groeit

11-03-2020 | |
Foto: Ton Kastermans
Foto: Ton Kastermans

Het tekort aan biggen dat de prijzen de afgelopen tijd week na week lang liet oplopen, is voorbij.

Er komen weer wat grotere tomen met vitale biggen vrij. Het is geen grote toename van het aanbod, maar tegenover de lichte groei staat een wat afnemende vraag. Die komt vooral doordat kopers zich steeds meer zorgen beginnen te maken of het wel goedkomt als ze biggen voor de huidige prijzen opleggen. Dat brengt de markt veel sneller dan verwacht weer in evenwicht.

Noteringen vertonen bijpassend beeld

De noteringen vertonen een bijpassend beeld; ook die vlakken af. De DCA BestPigletPrice staat deze week net als vorige week op € 75,50 per big. De Duitse Vereinigungspreis noteert ook stabiel op € 83 per big.

Druk op biggenprijs

Niets aan de hand zou je zeggen. Maar door de onzekerheid en daarmee gepaard gaande prijsval op de varkensmarkt is het vooruitzicht dat de druk op de biggenprijs ook snel zal toenemen. Deze week al merken handelaren dat de export stroever loopt. Waar Spaanse inkopers vorige week nog € 105 tot € 106 boden, zijn de hoogste biedingen deze week € 95 tot € 96 per big. Waar de biggennoteringen de laatste weken in euro’s de helft van de mutatie van de varkensprijs stegen, verwachten handelaren dat die de komende weken ook in die snelheid omlaag zullen gaan.

Prognose: prijsdaling.

Meer prijsinformatie over biggen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer