Biggenmarkt nog even moeizaam

10-08 | |
Foto: Ronald Hissink
Foto: Ronald Hissink

De biggenmarkt komt nog niet van de plaats. Op een enkele notering uit Spanje na (Zamora) maken alle belangrijke Europese biggennoteringen een zijwaartse beweging.

In Nederland noteert Vion woensdag weer € 40,50 per big. Daarmee ligt de prijs sinds eind juni op dit niveau. Ook in Duitsland zit er vooralsnog geen beweging in de prijzen. De Nord-West-notering voor biggen van 25 kilo en de Vereinigungs-Ferkelpreis staan vast op € 42,50 per big.

Lastige markt

Handelaren noemen de markt nog altijd uiterst moeilijk. Biggen in vaste koppelingen lopen nog wel door maar ook daar hapert het links en rechts. Losse koppels gaan echter zeer moeizaam en met name daar lopen aflevergewichten fors op. Niet verwonderlijk neemt het aanbod slachtbiggen toe. Ook de exportmarkt biedt weinig soelaas; export naar Spanje betekent hogere kosten en meer eisen als gevolg van AVP; in Duitsland is het animo al niet groot en lopen ook de Denen voor de voeten.

De hoop is gevestigd op de positieve ontwikkelingen op de varkensmarkt. In combinatie met ontspanning op de voermarkt kan het animo om op te leggen vergroten en kan er ruimte komen voor een meer ontspannen marktsituatie.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over biggen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur
Meer over


Beheer