Biggenprijs stabiliseert

01-06 | |
Foto: Michel Velderman
Foto: Michel Velderman

Na een wekenlange duikeling stabiliseren de biggennoteringen.

Na een wekenlange duikeling stabiliseren de biggennoteringen. DCA houdt zijn BestPigletPrice deze week onveranderd op € 38,50 per big. Ook de notering van Vion valt stil, maar dan op € 36 per big (€ 33,03 excl btw). Ook de Duitse markt blijft na de prijsdaling met € 5 vorige week nu hangen op € 40 per big.

Dat de prijzen stabiliseren, betekent niet dat de markt beter is, want de handel loopt nog uiterst stroef. Maar er wordt ook geen big meer verkocht bij het verder verlagen van de prijs. Het is meer de noodrem die aangetrokken wordt, om verder leed voor vermeerderaars te voorkomen, want de stemming nog zeer bedrukt.

Biggenaanbod is ruim

Het aanbod van biggen is ruim ten opzichte van de vraag. Maar aan de andere kant zijn er kleine lichtpunten. Zo bieden Spaanse importeurs lage bedragen, maar merken exporteurs dat er qua volume meer mogelijk is. De export loopt weer wat, en dat geeft al lucht. Exporteurs hebben vorige week een derde tot de helft meer biggen kunnen plaatsen dan de weken ervoor. Dat ruimt op en vermindering van de volumedruk helpt om ook de prijsdruk omlaag te krijgen.

De hoop is dat het na Pinksteren beter wordt.
Die hoop wordt mede gevoed door het aantrekken van de stemming op de varkensmarkt. Als zich daar een plus aandient, zal de biggenmarkt volgen, zo is het gevoel.

Prognose: prijshoudend.

Meer prijsinformatie over biggen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer