Biggenprijs stijgt evenveel als vorige week

Foto: Bert Jansen
Foto: Bert Jansen

DCA verhoogt zijn BestPigletPrice met € 1,50 per big naar € 28, Vion verhoogt inclusief btw naar € 24,50 per big.

De biggenmarkt weet de stijgende prijslijn van de afgelopen tijd vast te houden. Ook deze week plussen de noteringen. DCA verhoogt zijn BestPigletPrice net als vorige week met € 1,50 per big en komt daarmee uit op € 28. Ook Vion past dezelfde mutatie toe, door deze week inclusief btw met € 2 te verhogen naar € 24,50 per big. Exclusief btw komt die notering daarmee uit op € 22,48.

Biggenmarkt loopt vlot door

De verklaring daarvoor is dat de biggenmarkt nog steeds vrij vlot door loopt. Handelaren merken dat bestellingen weer verschoven zijn van de maandag naar voor het weekend, om te proberen de dieren te bemachtigen voor de oude prijs, wetende dat volgende week meer betaald moet worden. Ook voor export blijft er ruimte. Vooral Spanje vraagt biggen; het liefst van het luxere type en koppels beren/gelten.

Onzekerheid op Duitse markt

De Duitse markt kent meer onzekerheid doordat deze geplaagd wordt door niet alleen de impact van corona, maar ook de gevolgen van AVP. De Duitse biggennoteringen blijven consequent stabiel op € 23 voor een big van 25 kilo.

De BestPigletPrice is in vijf weken tijd € 8 per dier gestegen. Een van de redenen om de basisprijzen te verhogen, is dat daarmee voorkomen wordt dat toeslagen oplopen. Maar als de varkensprijs niet meebeweegt, zal binnenkort de prijsstijging op de biggenmarkt afvlakken, zo verwachten handelaren.

Prognose: prijsstijging.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Keuper
Jacco Keuper Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.