Biggenprijs stijgt rustig door

13-11-2019 | |
Foto: Bert Jansen - Foto: Bert Jansen
Foto: Bert Jansen

De biggenmarkt blijft in de opgaande spiraal.

Biggen brengen elke week wat meer op. Al worden de plusjes wel kleiner. Waar de DCA BestPigletPrice drie weken geleden nog € 2,50 toenam, was dat vorige week € 2 en deze week gaat er opnieuw twee kwartjes van de stijging af. De notering komt met een verhoging van € 1,50 op € 54,50 per big.

Export loopt goed

De export loopt goed. En ook de Spanjaarden durven weer meer in biggen te investeren. De vrije markt is lang niet meer de dumpmarkt die het een paar maanden geleden nog was. Volgens handelaren is voor losse koppels afgelopen week € 70 per big betaald. De Duitse biggenmarkt ontwikkelt zich opvallend rustig. Zowel de NordWest-notering (€ 60 per big) als de Vereinigungs Ferkelpreis (€ 61 per big) stijgen met € 1.

Krimpend biggenaanbod

De stijgende prijs is het gevolg van het krimpende biggenaanbod. Handelaren merken dat het aanbod ook wel wat aan het opdrogen is. Niet alleen aan de aantallen, maar ook omdat de gewichten er wat af gaan. Er is dus niet alleen meer vraag, ook aan de andere kant ontstaat meer ruimte. Evengoed zijn er nog altijd wel voldoende biggen om aan de vraag te voldoen. Dus los van de beweging van de varkensprijs is er al een licht stijgende biggenprijs. Maar als de varkensprijs ook de stijgende lijn weer oppakt, zal de stuwende kracht alleen maar toenemen.

Prognose: prijsstijging.

Meer prijsinformatie over biggen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer