Skip to content

Bijna € 2 miljard voor duurzame verpakkingen Nestlé

Updated on:
Bedrijven
Nieuws

Nestlé wil vaker gebruikmaken van gerecycled plastic voor de verpakkingen van zijn producten. Het Zwitserse voedingsbedrijf met tientallen wereldmerken heeft hiervoor een budget vrijgemaakt van 2 miljard Zwitserse franken (€ 1,9 miljard) voor de komende vijf jaar.

Gerecycled plastic dat geschikt is voor levensmiddelenverpakkingen, is relatief duur doordat het aanbod nog klein is. Het merendeel van het budget wordt dan ook besteed aan de inkoop van gerecycled plastic. Verder steekt het Zwitserse bedrijf geld in de ontwikkeling van nieuwe duurzame verpakkingsmethodes. Het bedrijf rekent erop dat de kosten op termijn kunnen worden terugverdiend.

In 2025 alle verpakkingen duurzaam

Makers van levensmiddelen komen steeds meer onder druk te staan van consumenten en milieuorganisaties die willen dat ze maatregelen nemen tegen plasticvervuiling. Nestlé beloofde eerder al dat in 2025 al zijn verpakkingen duurzaam zullen zijn.

Branchegenoot Unilever wil tegen die tijd zijn inkoop van nieuw plastic halveren. Ook experimenteren de bedrijven met tappunten in winkels waar bijvoorbeeld shampooflessen opnieuw gevuld kunnen worden.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin