Bijproducten blijven stabiel in prijs

08-06 | |
Bierbostel wordt gestort. - Foto: Mark Pasveer
Bierbostel wordt gestort. - Foto: Mark Pasveer

Ondanks fluctuerende prijzen van grondstoffen is de bijproductenmarkt vrij stabiel. De regen van afgelopen weekeinde heeft wat ontspanning in de vraag gebracht.

De beschikbaarheid van de meeste producten is redelijk tot goed. Er is door de zomerperiode een flinke productie van bier, waardoor er ook goede beschikbaarheid van bierbostel is. Er moet wel door leveranciers wat meer energie in gestoken worden om het product te verkopen.

Aardappelbijproducten krapper

De beschikbaarheid van aardappelproducten is beperkt. Tarwegistconcentraten zijn goed beschikbaar en de prijzen zijn stabiel. In de hoeveelheid geleverde aardappelstoomschillen wordt door leveranciers een korting toegepast, of dat staat op de planning. Dat gebeurt om de toekomstige omschakeling van oude naar nieuwe oogst te kunnen overbruggen. Aardappelsnippers zijn redelijk tot krap beschikbaar. Er is aanbod van goedkopere snippers uit Belgiƫ, maar deze zijn minder van kwaliteit.

Vraag ingekuilde snijmais

De vraag naar ingekuilde mais is goed. Melkveehouders proberen een voorziene krapte van het product voor te blijven en alvast een voorraad op te bouwen. Het aanbod van ingekuilde mais is echter niet ruim. De handel in stro loopt gestaag door, terwijl kopers wachten op nieuwe oogst hooi. Die laat nog even op zich wachten.

Prognose: gelijkblijvende prijzen.

Prijsinformatie over (grondstoffen van) veevoer vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer