Bijproducten redelijk vlot beschikbaar

07-04 | |
Foto: Hans Prinsen
Foto: Hans Prinsen

Ten opzichte van de voorgaande weken blijft het beeld ongewijzigd op de bijproductenmarkt.

Het aanbod van aardappelstoomschillen is goed en het product is de afgelopen weken telkens wat gezakt in prijs. De markt voor aardappelsnippers is al geruime tijd stabiel en de prijzen houden het niveau vast. Voeraardappelen worden goed gevraagd en hierdoor lijkt de prijs gestuwd te worden.

Bierbostel goed beschikbaar

Aardappelpersvezels zijn gekoppeld aan vaste leveringen en het seizoen eindigt binnenkort. De beschikbaarheid van bierbostel is goed op het moment. De prijs is recent al naar beneden bijgesteld, maar het loopt nog steeds vlot weg. Levertijden zijn prima en het loont voor kopers om een rondje langs leveranciers te maken.

Eiwitvoorziening prima

De krappere beschikbaarheid van Protiwanze is achter de rug en ook de eiwitvraag is met gunstige voederwaardeprijzen aan te vullen, ondanks dat absolute prijzen nog steeds hoog zijn. Dat bemoeilijkt de zoektocht voor melkveehouders sterk. Alle bijproducten rekenen gunstiger dan de enkelvoudige producten, maar er hangt een stevig prijskaartje aan. En liquiditeit blijft bij veel ondernemers een bepalende factor.

Kort stro uit Spanje

In de handel van hooi en stro blijft de vraag groot. Er is nog aanbod vanuit Duitsland en Denemarken, als vervanger voor Frans stro. Maar ook kort Spaans stro is erg in trek. De komende week worden weinig prijsveranderingen voorzien.

Prognose: alle producten gelijke prijsniveau.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.