Bijproductenhandel onveranderd deze week

26-10 | |
De beschikbaarheid van bierbostel blijft krap en levertijden lopen nog niet in. - Foto: Mark Pasveer
De beschikbaarheid van bierbostel blijft krap en levertijden lopen nog niet in. - Foto: Mark Pasveer

Deze week laten de prijzen van bijproducten een stabiel niveau zien. Dat wil niet zeggen dat het tekort aan producten opgelost is.

​In de bijproductenhandel is het wat verkopen erg rustig. Handelaren zien dat melkveehouders goed rekening houden met de opgelopen levertijden, waardoor de uitlevering van producten vrij goed doorloopt.

De beschikbaarheid van bierbostel blijft krap en levertijden lopen nog niet in. De prijzen bij verschillende leveranciers variëren, maar shoppen is in deze tijden van krapte niet aan te raden. Ook de vraag naar tarwegistconcentraten is goed, bij een aanbod dat niet toereikend is. In de fritesindustrie komt nog weinig product vrij.

Weinig bijproduct aardappelen

Aardappelen komen nog niet uit bewaring en hebben nog een dunne schil. De huidige prijs van € 3,40 per procent drogestof voor aardappelstoomschillen ligt € 1 boven het prijsniveau in diezelfde week vorig jaar.

Goede vraag ruwvoer

De vraag naar ruwvoer blijft stevig. Prijzen van stro en hooi zijn al naar boven bijgesteld, door de zoektocht naar wat structuur in snelle rantsoenen die dit jaar meer voorkomen. Hierdoor zullen prijzen van stro en gedorst hooi niet snel zakken in prijs. Door de hete zomer valt de oogst aan weidehooi dit jaar kleiner uit, wat voor stevige prijzen zorgt. Akkerbouwproducten zijn over het algemeen goed gevraagd, maar alleen van voederbieten is er voldoende aanbod.

Prognose: stabiele prijzen.

Prijsinformatie over (grondstoffen van) veevoer vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer