Bill Gates investeert miljoenen in Picnic

16-09 | |
Medewerkers in een distributiecentrum van onlinesupermarkt Picnic. Foto: ANP
Medewerkers in een distributiecentrum van onlinesupermarkt Picnic. Foto: ANP

De investeringsstichting van Microsoft-medeoprichter Bill Gates en zijn ex-vrouw Melinda investeert miljoenen euro’s in de Nederlandse onlinesupermarkt Picnic.

Volgens Picnic werd bij een nieuwe investeringsronde, die werd geleid door de Bill & Melinda Gates Foundation Foundation, in totaal € 600 miljoen opgehaald om de groei te versnellen. Daaraan deden ook bestaande investeerders mee.

Duitsland en Frankrijk

Picnic zegt dat de nieuwe investering een versnelde uitrol in Europa mogelijk maakt, vooral in Duitsland en Frankrijk. Er zijn investeringen in gerobotiseerde distributiecentra, elektrische voertuigen en een team van software-ontwikkelaars nodig voor de groei op de lange termijn, aldus de onderneming die in 2015 begon.

We blijven investeren in groei en technologie om de beste service aan onze klanten te bieden

Picnic stelt dat zijn duurzame bedrijfsmodel, waarbij boodschappen met elektrische wagentjes gratis aan de deur worden bezorgd, uniek is in Europa. “We blijven investeren in groei en technologie om de beste service aan onze klanten te bieden. We zijn ontzettend trots om met de Bill & Melinda Gates Foundation te gaan samenwerken en onze groei te continueren”, zegt Joris Beckers, medeoprichter van Picnic, in een verklaring. De andere oprichters van Picnic zijn Michiel Muller en Bas Verheijen.

Meerdere grote investeerders

Bill Gates is niet de enige grote investeerder in de onlinesupermarkt. De Duitse supermarktreus Edeka heeft een fors belang in Picnic en een samenwerking voor de inkoop. Andere grote investeerders zijn onder meer de families Fentener van Vlissingen (SHV) en de familie De Rijcke (oprichters van Kruidvat).

De Bill & Melinda Gates Foundation richt zich vooral op investeringen in liefdadigheid, armoedebestrijding en volksgezondheid, maar ook op projecten rond duurzaamheid. Bill Gates en zijn ex-vrouw Melinda behoren tot de rijkste mensen ter wereld.

Medeauteur: Wim Esselink

ANP Algemeen Nederlands PersbureauBeheer