Biobite Foodlab: vegan burger moet vullen en voeden

09-03-2022 | |

Eiwitrijke, plantaardige biologische burgers gemaakt van grondstoffen uit Nederland. Susanne de Raaij is natuurvoedingsdeskundige en begon acht jaar geleden met het bedrijf Biobite Foodlab BV. De Raaij wil niet alleen mensen verzadigen met onder meer haar burgers met quinoa, veldboon, lupine, soja, chlorella, maar ook een product bieden dat voedzaam is.

Haar afzetkanalen zijn onder andere biologische groothandel Udea en biosupermarkt Odin. Daarnaast heeft ze een nieuwe inkomstenstroom gevonden bij het initiatief Boeren & Buren. “Door de pandemie werd ik weer teruggebracht naar het begin; mijn eigen keuken. Hier ben ik begonnen met het ontwikkelen van nieuwe producten, zoals de burgers, die ik via de Buurderijen van Boeren & Buren kan verkopen”, zegt De Raaij.

De oprichtster van Biobite Foodlab BV is daarnaast verbonden aan The Protein Cluster (TPC) van Foodvalley NL. Via leden van dit platform komt ze aan haar Nederlandse grondstoffen zoals lupine, soja en veldbonen. In de video vertelt De Raaij over de grondstoffen voor haar burgers en hoe zij haar rol ziet in de eiwittransitie.

Hofman
Iris Hofman Audiovisueel redacteur


Beheer