Skip to content

Biolandbouw Duitsland houdt groeitrend vast

Updated on:
Politiek & Beleid
Nieuws
Biologische vleesveebedrijf in Duitsland. Foto: Henk Riswick

Biologische vleesveebedrijf in Duitsland. Foto: Henk Riswick

De biologische landbouw in Duitsland hield vorig jaar de groeitrend vast. Dat constateert het landbouwministerie in Berlijn op basis van de gegevens uit het structuuronderzoek van deze sector.

Qua areaal noteren de ministeriële onderzoekers voor wat betreft 2019 ten opzichte van 2018 een groei van 7,73% naar 1,6 miljoen hectare. Het aandeel van het biologisch bewerkte areaal in het totale agrarische areaal komt uitgaande daarvan op 9,7%. Het aantal biologisch gecertificeerde bedrijven nam met 7,6% toe naar 34.110. Dat komt neer op een aandeel van krap 13% van het totale aantal landbouwbedrijv

en.

Steeds meer zin in biolandbouw

Landbouwminister Julia Klöckner betitelt de trend als positief en stelt vast dat de doelgerichte economische stimulering van de overheid werkt. “De actuele structuurgegevens laten zien dat we op het juiste punt inzetten: steeds meer boeren hebben zin in de bioteelt”, meent Klöckner. Zij tekent daarbij aan dat het belangrijk is dat biolandbouw en gangbare landbouw elkaar moeten aanvullen door synergieën te creëren zodat de bioteelt efficiënter en de gangbare teelt milieuvriendelijker wordt.

Snel delen

Afbeelding
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin