Biologische distributeur Eosta krijgt nieuwe eigenaar

06-02 | |
Eosta
Eosta levert aan retailers en bio-speciaalzaken in Europa, Noord-Amerika en het Midden-Oosten. Foto: Canva

Distributeur van biologische groenten en fruit, Eosta, krijgt een nieuwe eigenaar.

Anders Invest neemt samen met een co-investeerder een 100% belang in het bedrijf. Het biologische handelsbedrijf is al 33 jaar actief in Nederland en heeft een eigen consumentenmerk, Nature & More. Het bedrijf levert aan retailers en bio-speciaalzaken in Europa, Noord-Amerika en het Midden-Oosten

Europese ambities

De biologische sector bevindt zich in een moeilijke periode door de inflatie, hoge energieprijzen en geldontwaarding. Toch denkt commercieel manager Dennis de Wit dat het bedrijf op de middellange termijn in een ‘stevige rugwind’ komt. Door de Europese ambitie van 25% biologische landbouw in 2030 denkt Eosta hiervan te kunnen profiteren: “Ook de Europese groene taxonomie en CSRD-verplichting voor bedrijven gaat een cultuur van transparantie en opvolging op het gebied van duurzaamheid creëren. Eosta zal als marktleider hiervan profiteren en heeft de ambitie om zijn omzet fors te laten groeien de komende jaren door het doen van overnames en autonome groei.”

Oprichter en algemeen directeur Volkert Engelsman stapt uit het bedrijf, maar blijft wel onderdeel in de Raad van Advies. Volgens de laatste beschikbare jaarcijfers blijkt dat Eosta een nettowinst behaalde van € 2,3 miljoen over een omzet van bijna € 100 miljoen.

Hilhorst
Alieke Hilhorst Redacteur
Meer over


Beheer