Blanke vleeskalveren met gemak op hetzelfde niveau

08-07 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

De notering van de blanke vleeskalveren blijft zonder problemen gelijk op een niveau van € 5,23 per kilo geslacht gewicht. De markt van de blanke vleeskalveren is in die zin niet veel anders dan de afgelopen weken het geval.

Met beheersing van het volume kunnen slachterijen het aanbod mooi afstemmen op de vraag en zijn geen prijsconcessies nodig. In grote lijnen geldt dat voor alle onderdelen van het kalf.


Europees stabiel

Ook de situatie in het buitenland geeft geen aanleiding voor grote veranderingen. Vanuit Duitsland en Frankrijk wordt ook een stabiele situatie gemeld. Het enige land waar de afzet moeizamer verloopt is Italië maar dat heeft geen gevolgen voor de prijsvorming.

De jonge slachtleeftijd maakt dat er voldoende buffer zit in de productie en geen druk vanuit de aanvoer ontstaat. Voor de komende weken worden geen grote veranderingen verwacht. Verlagen van de prijzen ligt zodoende niet voor de hand. Eerder hangt een prijsverhoging in de lucht maar daarvoor zal de juli-maand wel voorbij moeten zijn.

Prognose: notering blanke vleeskalveren blijft gelijk.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer