Blankvleeskalveren eindelijk duurder

18-11 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

De Boerderij-notering van blankvleeskalveren stijgt deze week naar 7 cent naar een niveau van € 5,65 (excl. btw) per kilo geslacht gewicht.

De verhoging hing al een paar weken in de lucht maar is nu effectief doorgevoerd. In tegenstelling tot de situatie bij de rosévleeskalveren, lukt het vleesverkopers om bij blankvlees wat meer geld te maken. Met name de winterartikelen beginnen beter te lopen, naast een algemeen hoger prijsniveau voor de diverse onderdelen. Ook in andere Europese kalverlanden laten noteringen een stijging zien.

Prijsstijging van korte duur

Nu het einde van november alweer in zicht komt, is de verwachting dat de prijsstijgingen van helaas van korte duur zijn. In december gebeurt in normale jaren weinig meer en gaat het vooral om grote volumes plaatsen. In deze tijd waar alles anders gaat dan anders, zijn natuurlijk ook andere scenario’s denkbaar. Belangrijk voor de prijsvorming is dat het aanbod slachtrijpe kalveren zowel in Nederland als de rest van Europa klein is en afnemend. Angst voor inzakken van prijzen is daarom niet nodig.

Prognose: prijzen stijgen.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer