Blankvleeskalveren leveren weer iets minder op

14-02-2020 | |
Blankvleeskalveren in de stal.
Foto: Hans Prinsen

Hoewel de handel tevredenstellend is, wordt de prijs van blankvleeskalveren licht gecorrigeerd.

Handelaren zien dat het aanbod aan blankvleeskalveren nog altijd niet overdadig is. De slachterijen kunnen de dieren die worden aangeboden goed plaatsen. Daarin lijkt de komende weken ook weinig verandering te komen. Wellicht dat het allemaal zelfs nog iets vlotter gaat lopen, want in de markt wordt voorzichtig al naar Pasen gekeken.

Pasen is echter nog een eindje weg en voorlopig moet de prijs voor blankvleeskalveren even een stapje terug doen. De notering voor een kalf in de klasse O+P- zakt met 5 cent naar € 4,45 tot € 4,54 per kilo geslacht gewicht. Ondanks de prijsdaling van deze week is het verschil met vorig jaar nog erg groot. Toen bracht een kalf in deze klasse maximaal € 4,17 per kilo geslacht gewicht op.

Blankvleeskalveren in buitenland

Ook in andere belangrijke blankvleeslanden is sprake van een redelijk positieve marktsituatie. In Frankrijk ontwikkelt de markt zich zoals bij ons. Daar wordt een verbetering van de markt in maart verwacht. Italië kent al weken een markt met een positieve ondertoon. Daarnaast komen uit Duitsland ook overwegend positieve geluiden.

Over het algemeen staat de markt voor blankvleeskalveren er niet heel slecht voor in Europa. De verwachting is dat de prijzen over een aantal weken zelfs iets aan kunnen trekken. Hoe groot die stappen zullen zijn, is nog ongewis.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vind je op foodagribusiness.nl/markt.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer