Doorgaan naar artikel

Blankvleeskalveren leveren weer in

Foto: Henk Riswick premium

Foto: Henk Riswick

Aan de daling van de notering van de blankvleeskalveren is nog geen einde gekomen. Dit keer gaat er 5 cent van de prijs af zodat de notering uitkomt op een gemiddeld niveau van € 5,18 per kilo geslacht gewicht, exclusief btw.

Al weken wordt gespeculeerd en gehoopt op een bodem in de kalvermarkt maar die is nog niet bereikt. Net als bij de rosékalveren zijn het moeilijke vleesverkopen vanwege vakanties en hitte in Zuid-Europa die de markt bepalen. Daarbij komt dat slachterijen op zomerstand werken.

Onder niveau vorig jaar

De huidige kalvernotering ligt inmiddels onder het niveau van vorig jaar. Toen lag de bodem maandenlang op € 5,23 per kilo. De komende weken blijven spannend of prijzen wat verder dalen of toch eindelijk het dieptepunt is bereikt.

Positief is dat de maand juli inmiddels is afgesloten en alle ogen gericht zijn op half augustus. In normale jaren start rond die tijd de vleeshandel weer op en kan de notering een weg naar boven gaan vinden. Met nog steeds relatief weinig kalveren zou dat dit jaar geen probleem moeten zijn.

Prognose: stabiel tot lichte prijsdaling.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Snel delen

Afbeelding
René Stevens

Freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin