Blankvleeskalveren op hoog niveau het jaar uit

16-12-2022 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

Net als vorige week blijven prijzen van de blankvleeskalveren gelijk. De Boerderij-notering staat daardoor op een stabiel niveau van € 5,80 (excl. btw) per kilo geslacht gewicht. Dat is vermoedelijk de prijs waarmee de blankvleeskalveren het jaar uitgaan.

Traditioneel gebeurt er met de prijs weinig meer in de laatste weken van het jaar. Slachterijen en vleesverwerkers zijn vooral druk met wegzetten van de volumes voor de feestdagen wat, zeker gezien het absolute prijsniveau, goed doorloopt.

Schoon het jaar uit

De slachtleeftijden voor de zwartbonte kalveren zijn de afgelopen tijd teruggelopen naar zo’n 25 tot 26 weken. Dat betekent dat de markt met weinig druk het nieuwe jaar ingaat en geen prijsconcessies nodig zijn. Onder deze omstandigheden is de kans groot dat blankvleeskalveren ook in januari prijshoudend zijn. Het kleine aanbod vleeskalveren in Europa en zeker ook in Nederland legt alvast een goede basis onder de rest van het jaar. De vraag is wat de gevolgen voor de vleesverkopen zijn van de hoge inflatie en lage consumentenvertrouwen.

Prognose: stabiele noteringen.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer