Blankvleeskalveren: rustige markt met stabiele prijzen

05-08 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

Het is rustig op de markt van blankvleeskalveren. Net als voorgaande weken blijft de prijs stabiel op een niveau van € 5,23 per kilo geslacht gewicht.

Een belangrijke factor hierbij is de stabiele afzet van het kalfsvlees. De afzetmarkt is niet veel anders dan voorgaande weken. Voorvlees en bijproducten staan wat onder druk, maar het leidt niet tot een mindere verwaarding van het kalf.

Hogere opbrengstprijzen nodig

In andere jaren ontstaat in de loop van augustus meer vraag naar deze en andere onderdelen en ruimte voor hogere prijzen. De vraag is hoe dat dit jaar is, met al een hoog prijsniveau. Aan de andere kant is de kostprijs richting einde van het jaar nog steeds stijgende. Hogere opbrengstprijzen zijn daarom hard nodig om de komende maanden geen rode cijfers te hoeven schrijven.

Alles bij elkaar is de ondertoon in de kalvermarkt zeker positief te noemen. Ook vanuit het buitenland komen goede signalen. Zo worden in Italië alweer plussen genoteerd en liggen in Duitsland en Frankrijk ook verhogingen in het verschiet.

Prognose: blankvleeskalveren noteren nog gelijk.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer