Blankvleeskalveren stabiel op € 5,80 per kilo

10-03 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

Prijzen van blankvleeskalveren blijven stabiel op een niveau van € 5,80 per kilo geslacht gewicht, exclusief btw. Volgens marktkenners is er geen vuiltje aan de lucht en staat de prijs stevig.

Vanuit de vleesverkopen worden geen grote veranderingen gemeld. Het aanbod is beperkt en voor de tijd van het jaar wordt nog relatief jong geslacht. Daardoor zit er geen druk. De kalversector profiteert nog steeds van de zeer lege markt in het begin van het jaar. Er is alles bij elkaar geen noodzaak om prijsconcessies te doen. Traditioneel lopen slachtleeftijden richting en in de zomermaanden wat verder op.

Prijzen blijven hoog

Met Ramadan en Pasen in aantocht krijgt de kalfsvleesmarkt de komende weken wat ondersteuning. Aan de andere kant ontstaat meer druk op de afzet van de bijproducten. Het is afwachten wat dit voor de prijzen gaat betekenen. Ook vanuit buitenland komen geen signalen dat er sprake is van een trendbreuk. Zowel in Italië als Frankrijk blijven opbrengstprijzen hoog. Na een paar moeilijkere weken in Italië blijven prijzen nu gemakkelijk stabiel.

Prognose: prijzen blijven gelijk.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer