Blankvleeskalveren ‘stevig stabiel’

17-02 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

Ondanks de traditioneel moeilijke februarimaand en carnaval in het bijzonder, blijven prijzen van blankvleeskalveren stabiel op een niveau van € 5,80 per kilo geslacht gewicht, exclusief btw.

‘Stevig stabiel’ drukt een marktkenner de situatie op de vleeskalvermarkt zelfs uit. Het is inmiddels de twaalfde week dat prijzen onveranderd blijven. Vorig jaar bedroeg de prijs in deze week nog € 5,14 per kilo. De reden is bekend: het aanbod slachtrijpe kalveren is in Nederland, net als de rest van Europa, klein en er is geen enkele reden om in de verkoop prijsconcessies te doen om de gewenste volumes te plaatsen. Vanuit de vleesverkoop blijft de afzet van de diverse onderdelen op gelijk niveaus.

De verwachting is de dat de huidige situatie nog wel een paar weken kan aanhouden. Er zit voldoende ruimte in de slachtleeftijden om de moeilijke februarimaand goed door te komen. In maart en richting Pasen kan er ruimte ontstaan voor betere prijzen. Daarbij aangetekend dat, zoals vorig jaar ook is gebleken, in de huidige tijd de traditionele marktbewegingen niet altijd opgaan.

Prognose: stabiele noteringen.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer