Blankvleeskalveren stijgen 5 cent in prijs

Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

In de sector voor blank kalfsvlees loopt het redelijk voorspoedig.

De vleeshandel is positief gestemd en onder invloed van een goede vraag is een prijsverhoging van vijf cent mogelijk. Hiermee komt de maximale prijs op € 4,25 inclusief btw.

Versoepelingen

De versoepelingen rondom de coronaregels hebben een positieve invloed op de vraag, Slachterijen houden hun aandacht bij het niet te oud laten worden van de kalveren, maar houden voldoende marge om de vleesmarkt niet te overvoeren. Hiermee hopen ze de prijzen niet te hoeven laten zakken en zelfs wat stapjes omhoog te kunnen maken. Dat is op zich een uitdaging, want juli en augustus zijn doorgaans de maanden waarin de afzet het minst loopt. Na de vakantie, als de vraag weer aantrekt, komen er ook minder kalveren. Dat moet een stevige basis gaan vormen om het prijsniveau van blank kalfsvlees aan te laten trekken. Dat is ook wel nodig, want samen met de aankoopkosten, zijn voer- en energiekosten flink hoog. Op korte termijn kunnen we rekening houden met stabiele tot licht stijgende prijzen.

Prognose: stabiele tot licht hogere prijzen.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman RedacteurBeheer