Blankvleeskalveren weer duurder

25-11-2022 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

De prijs van blankvleeskalveren stijgt door naar een niveau van € 5,75 per kilo geslacht gewicht, exclusief btw. Dat betekent voor de tweede week een verhoging.

Wat later dan verwacht en gehoopt zijn de noteringen van de blankvleeskalveren aan een opmars bezig. Van alle kalfsvleessoorten heeft blank het meeste de wind in de zeilen. Volgens vleesverkopers lukt het de laatste weken om over de hele breedte van het assortiment meer geld te halen.

Positieve signalen buitenland

Ook uit het buitenland komen positieve signalen. Vanuit Italië en Duitsland worden verhogingen gemeld, mede door een niet te groot aanbod bij een goede vraag. Prijzen in Frankrijk zitten aan de top en maakt een gebrek aan kalveren dat hogere prijzen weinig effect meer hebben. De verwachting is dat de prijsverhoging nog niet ten einde is, maar het einde van het jaar nadert snel. De ervaring leert dat in december doorgaans weinig ruimte is voor grote prijsmutaties. Maar zoals vaker geconcludeerd gaat dit jaar alles anders dan anders en blijft het onzeker wat prijzen gaan doen.

Prognose: verdere prijsstijging.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer