Blankvleeskalveren weer iets duurder

Het gaat met de prijs voor blankvleeskalveren stap voor stap iets beter. Afgelopen week was er toch nog een goede afzet.

De prijs van blankvleeskalveren ligt nu tussen de € 4,23 en € 4,30. In delen van Europa zijn de geluiden niet zo goed en worden weer maatregelen genomen om corona in te dammen. Grote steden in Frankrijk hebben te kampen met brandhaarden en in Marseille zijn restaurants en bars weer gesloten, Parijs houdt deze vooralsnog open. In Italië is de stemming veel positiever en er komen hiervandaan nog steeds bestellingen.

Zorgen om toekomst

Toch zijn ook de slachterijen bezorgd over verdere ontwikkelingen. Juist een teruglopend aanbod van kalveren in oktober, zou een stevige prijsontwikkeling in de hand moeten werken. Deze krapte laat toch nog iets langer op zich wachten, dan in de voorbije weken verwacht werd. Als meer landen weer te maken krijgen met verregaande coronoamaatregelen, zullen de bestellingen ook snel wegblijven. De vooruitzichten zijn niet helemaal eenduidig. Toch lijkt een plus mogelijk, als er geen nieuwe lockdowns afgekondigd gaan worden.

Prognose: gelijk tot kleine plus.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.