Boerencoöperatie CZAV richt Mobility Group op

29-03-2021 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Coöperatie CZAV brengt haar brandstoffen- en energiebedrijven onder in nieuw dochterbedrijf, CZAV Mobility Group BV. Onder CZAV Mobility Group komen de bedrijven AgriSnellaad, AgriSneltank en CZAV Brandstoffen.

“We investeren als landbouwcoöperatie in toekomstbestendige en bereikbare mobiliteit voor Zuidwest-Nederland”, zegt Roel Clement, manager Fuel & Charge. We willen met CZAV Mobility Group een toonaangevende partner zijn voor overheden, bedrijven en particulieren als het gaat om toekomstbestendige en bereikbare mobiliteit in Zuidwest-Nederland.”

Naar 1.500 laadpalen

Momenteel heeft landbouwcoöperatie CZAV 22 tankstations via de AgriSneltank-formule en heeft het een eigen groothandel in brandstoffen voor de in- en verkoop via CZAV Brandstoffen. In 2018 stapte CZAV in de laadpalen voor elektrische auto’s, waarvan er inmiddels 250 staan. Dat moeten er 1.500 zijn in 2030. “Misschien zelfs al eerder”, zegt Clement. CZAV is ook betrokken bij duurzame mobiliteitsinitiatieven zoals het deel-autoproject op Schouwen-Duiveland en de realisatie van het E-Mobility Park in Vlissingen.

Winst van de Mobility Group komt via de geconsolideerde jaarrekening van CZAV terecht bij de leden van de coöperatie. Clement: “Vanuit de CZAV Mobility Group volgen we de ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie en mobiliteit op en rond het erf van onze leden. Wellicht dat daar in de toekomst nieuwe bedrijfsonderdelen voor de CZAV Mobility Group ontstaan.”

Vorige week maakte CZAV bekend over een periode van drie boekjaren in totaal € 5 miljoen terug te betalen aan haar leden. In boekjaar 2018-’19 behaalde CZAV een uitzonderlijk goed resultaat. Dit werd grotendeels gerealiseerd als gevolg van de verkoop in 2019 van Agrimarkt.

Marktinformatie over energieprijzen zoals van diesel, gas, en elektra vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Tholhuijsen
Leo Tholhuijsen Redacteur
Meer over


Beheer