Skip to content

Boermarke komt met ‘game changer’ gezondere kaasvervanger

Private label-producent Boermarke introduceert een gezondere kaasvervanger die is verrijkt met eiwit, vitaminen en minder vet en zout bevat.

Updated on:
Nieuws
Eiwittransitie
Boermarke komt met gezondere kaasvervanger

Boermarke introduceert een gezondere kaasvervanger, verrijkt met eiwit en vitaminen en met minder vet en zout. - Foto: Hans Prinsen

Private label-producent van plantaardige kaas- en yoghurtvervangers Boermarke brengt een gezondere kaasvervanger op de markt. De plantaardige kaas is verrijkt met 10 gram eiwit per 100 gram.

De producent zegt hiermee een ‘game changer’ in handen te hebben als het gaat om kaasvervangers. Andere kaasvervangers bevatten namelijk nauwelijks eiwit, tussen de 0,2 en 0,5 gram. Alleen WildWestLand heeft een plantaardige kaasvervanger met 8 gram eiwit op de markt. Die is verrijkt met lupine-eiwit. Het gros van de kaasvervangers bestaan uit grofweg twee hoofdingrediënten: hard plantaardig vet, vaak kokosvet, en gemodificeerd zetmeel. Welke grondstof Boermarke gebruikt voor de kaasvervanger wil het bedrijf nog niet kwijt, maar er is in ieder geval gebruik gemaakt van fermentatie.

Het bedrijf heeft eerst de kaasplakken geherformuleerd, maar kijkt ook naar de mogelijkheden om de nieuwe kaas te raspen.

Lees ook het interview met Boermarke over zijn ‘gezondste kaas(vervanger) ter wereld’

Minder zout en vet in gezondere kaasvervanger

Boermarke heeft vier jaar gewerkt aan verbetering van de kaasvervanger. Naast het eiwitgehalte heeft de producent ook vitamine B12 en D toegevoegd aan de kaasvervanger en bevat het product minder vet en zout. “We hopen dat het verbeteren van de voedingswaarde flexitariër aanspreekt,” vertelt Commercieel Directeur Klaas-Jan Joosten. “De voedingswaarde van de huidige kaasvervangers laten te wensen over en we hopen hiermee meer consumenten te overtuigen om vaker plantaardig te kiezen.”

Andrea Kamphuis, Product Manager bij Boermarke:  “We begrijpen hoe belangrijk het is om gezonde en lekkere plantaardige alternatieven te bieden. We geloven dat dit nieuwe product een game changer zal zijn in de zuivelvrije kaasindustrie. Met zijn hoge eiwitgehalte en betere voedingswaarden in vergelijking met andere plantaardige kazen, zijn we ervan overtuigd dat deze kaas de potentie heeft om zijn weg te vinden naar iedere koelkast.”

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin