Boerschappen gaat maaltijden leveren aan gevangenissen

07-06 | |
Levensmiddelen van Boerschappen. De onderneming start met pakketten die zijn bestemd voor maaltijden in gevangenissen. - Foto: Boerschappen
Levensmiddelen van Boerschappen. De onderneming start met pakketten die zijn bestemd voor maaltijden in gevangenissen. - Foto: Boerschappen

Maaltijdboxbedrijf Boerschappen gaat in samenwerking met facilitaire horecadienstverlener Vitam maaltijden verzorgen voor gevangenissen in vier provincies.

De twee gaan gezonde maaltijden leveren in Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. In totaal gaat het om 12 gevangenissen en bijna 5.000 gedetineerden.

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) besteedt de maaltijden uit met het uitgangspunt om hun maaltijden lokaal in te kopen, met de seizoenen mee en met hoge voedingswaardes. Het contract loopt voor minimaal vier jaar en kan verlengd worden naar acht jaar.

Ingrediëntenpakketten op locatie

Boerschappen levert samen met haar netwerk van producenten daarvoor de ingrediëntenpakketten, die Vitam op locatie gebruikt voor het bereiden van de maaltijden. Vitam zegt het belangrijk te vinden dat gedetineerden zelf een rol spelen in de bereiding van hun voeding. Oprichter van Boerschappen Stijn Markusse laat via LinkedIn weten enorm blij te zijn met deze kans.

Crowdfunding

Begin dit jaar maakte Boerschappen bekend verder te gaan als coöperatie. Daarvoor konden klanten investeren in de maaltijdbezorger via een crowdfundactie. Binnen vier dagen was het maximale ophaaldoel behaald: € 4 miljoen.

Hilhorst
Alieke Hilhorst Redacteur


Beheer