Skip to content

Bonduelle zit met tekorten bij salades

Bonduelle ziet de volumes bij conserven, diepvries en vooral bij vers verder inzakken.

Bonduelle tekorten

Foto: Canva

Bonduelle ziet de volumes bij conserven, diepvries en vooral bij vers verder inzakken.

Bij verse salades is dat deels te wijten aan een gebrek een grondstoffen. De kwartaalomzet is bij alle drie divisies dankzij verder verhoogde prijzen hoger uitgekomen dan een jaar eerder.

Conserven belangrijkste activiteit voor Bonduelle

Conserven- en groenteproducent Bonduelle draaide in de eerste negen maanden van zijn gebroken boekjaar, tot 31 maart, een groepsomzet van € 1,815 miljard, dat is ruim 10% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. In het eerste kwartaal van dit jaar zwakte die omzetgroei echter af naar 4,6%. Over negen maanden gezien daalde de omzet bij vers door de geconstateerde tekorten met 4,1% naar € 743 miljoen. Conserven blijven de belangrijkste activiteit met een omzet van € 860 miljoen, dat is 18,5% meer dan een jaar eerder. Diepvries leverde € 212 miljoen aan verkopen op wat een toename met 16,8% vertegenwoordigt.

Lees ook: Bonduelle haalt grootste deel peulvruchten naar Europa

De Franse conserven- en groenteproducent voorziet dat het ‘in een nog altijd inflatoire omgeving’ de prijzen verder zal moeten verhogen om de kostendruk te compenseren en de resultaten op peil te houden. Als dat voldoende lukt, dan kan de omzet over het op 30 juni aflopende boekjaar rond 5% hoger uitkomen.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin