Doorgaan naar artikel

Boon, Green Organics en Baltussen zetten joint venture op

Boon, Green Organics en Baltussen Konservenfabriek richten een nieuwe joint venture op.

Foto: Canva premium

Foto: Canva

De drie bedrijven Boon, Green Organics en Baltussen Konservenfabriek richten een nieuwe joint venture op.

De joint venture krijgt de naam Bring Green Food en moet een impuls geven ‘aan de opmars van natuurlijke biologische en vegan producten in het verantwoorde en gezonde eetpatroon van consumenten’. Daarnaast moet de samenwerking zorgen voor een verandering in de productieketens, door onder andere in te zetten op duurzame teelt en het verkorten en verduurzamen van de keten. Ook wil Boon zijn merk internationaal uitbouwen.

De bedrijven stellen dat door het onder één dak brengen van de verschillende schakels in de voedingsketen, de efficiëntie en duurzaamheid verbeteren. Door de samenwerking zal het productaanbod van Boon verder worden versterkt en uitgebreid.

Michael Luesink van Boon

Boon is een producent van vleesvervangers op basis van bonen, voornamelijk uit Nederland, en werd in 2015 opgericht door Michael Luesink. Producten liggen onder andere in de schappen van Coop, Albert Heijn en Jumbo. Green Organics is een handelsbedrijf in biologische groenten, aardappelen en fruit. Jaarlijks regelt het de afzet van zo’n 50.000 ton product. CEO is Jan Groen, tevens voorzitter van BioNederland. Baltussen is producent van groenten en fruit in glazen potten. Het assortiment bestaat uit ruim 450 artikelen en producten als rode biet, appelmoes, doperwten en peulvruchten.

Michael Luesink van Boon spreekt tijdens het allereerste Eiwittransitie Congres van Food&Agribusiness op 3 maart.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin