Skip to content

BOON komt met twaalf nieuwe bonenproducten

Het Nederlandse merk Boon komt met twaalf nieuwe producten. Daarmee komt er een nieuw merk in het conservenschap van verschillende supermarkten. Met de nieuwe producten en nieuwe verpakkingen wil het bedrijf peulvruchten aantrekkelijker maken voor de consument.

Updated on:
Nieuws
Food
Foto: Food&Agribusiness premium

Foto: Food&Agribusiness

Het Nederlandse merk BOON komt met twaalf nieuwe producten. Daarmee komt er een nieuw merk in het conservenschap van verschillende supermarkten. Met de nieuwe producten en nieuwe verpakkingen wil het bedrijf peulvruchten aantrekkelijker maken voor de consument.

Zeven van de producten bevatten onbewerkte bonen en peulvruchten: kidneybonen, zwarte bonen, kikkererwten, limabonen, bruine bonen, linzen en lupinebonen. De vijf andere producten zijn bonen in saus: kidneybonen in chilisaus, bruine bonen in stoof, linzen in tomatensaus, kikkererwten in curry en zwarte bonen in teriyakisaus.

Peulvruchten

Boon had al producten als burgers, nuggets, rendang en saté in het assortiment. Het maakt gebruik van peulvruchten, behalve van soja. Met de nieuwe producten gaat BOON een nieuwe richting in door onbewerkte peulvruchten aan de consument aan te bieden. Daarmee komt het naast merken als Bonduelle en Hak te staan.

Producten met lage lage milieu-impact

BOON stelt dat de nieuwe producten in een verpakking zitten die een lage milieu-impact hebben. ‘Een Tetra Recart-verpakking stoot namelijk tot 80% minder CO2 uit dan de huidige verpakkingen in het conservenschap’, zo zegt het bedrijf op LinkedIn. Op elke verpakking staat een recept. De peulvruchten die BOON gebruikt komen van zo dichtbij mogelijk om de footprint zo laag mogelijk te houden. Zo komen de lupinebonen en bruine bonen uit Nederland.

De producten komen te liggen bij onder andere Jumbo, Dirk van den Broek, DekaMarkt, Plus en Spar.

Over BOON

BOON werd in 2015 opgericht door Michael Luesink, tevens oprichter van visvervangermerk Seasogood. Het bedrijf werd vorig jaar overgenomen door Bring Green Food, een joint venture tussen Green Organics en Jamael Food Group.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin