Borden Dairy verkocht aan investeringspartijen

Het Amerikaanse zuivelbedrijf Borden Dairy wordt verkocht aan Capitol Peak Partners, een investeringsbedrijf. Een kleiner aandeel gaat over naar KKR, tevens een investeringspartij.

Het bedrijf blijft intact, inclusief alle fabrieken, vestigingen en merken. Met de verkoop is ongeveer $ 340 miljoen gemoeid. De deal wordt naar verwachting halverwege juli afgerond.

Faillissement

Borden Dairy vroeg eerder dit jaar faillissement aan, nadat het de zuivelonderneming niet meer lukte haar schulden af te betalen. Het kwam in een verkoopproces terecht om het bedrijf te redden.

‘Sterke interesse van investeerders’

“Borden heeft tijdens dit verkoopproces een sterke interesse van investeerders en meerdere biedingen ontvangen, wat een bewijs is van het geweldige werk dat de mensen van Borden hebben verricht om een ​​waardevol en duurzaam 163 jaar oud merk op te bouwen”, aldus Tony Sarsam, CEO van Borden.

Nettoverlies € 38 miljoen

Borden boekte afgelopen jaar een nettoverlies van omgerekend € 38 miljoen. In 2018 ging het om een verlies van € 13 miljoen op een netto-omzet van meer dan € 1 miljard. Sarsam noemde de kosten van rauwe melk en marktuitdagingen als factoren die de schulden negatief beïnvloedden.

Jaarlijks 1,9 miljard liter melk

Borden heeft dertien melkverwerkingslocaties en 100 vestigingen in de Verenigde Staten. Het bedrijf verwerkt jaarlijks 1,9 miljard liter melk.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.