Bouw van Food Tech Valley in Dubai

05-05-2021 | Laatste update op 02-03 | |
Zo moet de Food Tech Valley in Dubai er uit gaan zien. Foto: VAE
Zo moet de Food Tech Valley in Dubai er uit gaan zien. Foto: VAE

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) gaat een Food Tech Valley bouwen.

Sjeik Mohammed bin Rashid Al-Maktoum heeft daarvoor een groot terrein in Dubai gereserveerd. De VAE wil in de Food Tech Valley nieuwe technologieën ontwikkelen voor de voedingssector en de landbouw. De sjeik hoopt zo dat de VAE minder afhankelijk wordt van voedselimport. Bin Rashid Al-Maktoum verwacht dat dankzij het nieuwe onderzoekscentrum de voedselproductie van de VAE op termijn kan verdrievoudigen, meldt Arab News.

Start-ups en experts

De Food Tech Valley moet een moderne, levendige stad worden waar start-ups en experts uit de landbouw en de voedingssector uit de hele wereld zich willen vestigen, meldt Bin Rashid Al-Maktoum op Twitter. Het complex omvat onderzoeksfaciliteiten, een innovatiecentrum, logistieke voorzieningen en flatgebouwen waar gewassen worden geteeld (verticale landbouw). De VAE verhandelt jaarlijks voor ruim 100 miljard dirham (€ 23 miljard) aan voedsel.

In Nederland bestaat al een Foodvalley. Maar dat is een samenwerkingsverband van ruim 200 organisaties en bedrijven om innovatie in de voedingssector te bevorderen.

Engwerda
Jan Engwerda Redacteur


Beheer