Skip to content

Braziliaanse varkensvleesexport bereikt nieuw record

Updated on:
Handel
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

Brazilië exporteerde afgelopen jaar 1,02 miljoen ton varkensvlees en vleesproducten, 36% meer dan in 2019. Dat is een recordhoeveelheid.

Voor het eerst in de historie werd de grens van 1 miljoen ton overschreden, schrijft de Braziliaanse Vereniging van Vleesproducenten (ABPA). De omzet steeg 42,2%, naar € 1,85 miljard.

Pluimveevlees

De export van kippenvlees steeg 0,45%, tot 4,23 miljoen ton in 2020. Voor pluimveevlees werd minder betaald in 2020. Daardoor daalde de omzet ten opzichte van 2019 met 12,5% en kwam uit op € 4,99 miljard, volgens de ABPA.

Volgens ABPA-voorzitter Ricardo Santin doet Brazilië het goed op de internationale vleesmarkt, ondanks dat 2020 een moeilijk jaar was. Santin verwacht dat de exportstijging dit jaar doorzet, mede door het verwachte economische herstel.

De bond schat de pluimveevleesexport op 4,35 miljoen ton dit jaar. De binnenlandse kippenvleesproductie stijgt dit jaar vermoedelijk 5,5% en komt uit op 14,5 miljoen ton.

Varkensvleesproductie stijgt

Het ABPA verwacht dat de nationale varkensvleesproductie dit jaar op 4,4 miljoen ton uitkomt, een stijging van 3,5%. De export stijgt naar verwachting tot 1,1 miljoen ton, een plus van 10%.

De Brazilianen kregen net voor de jaarwisseling wel een tegenvaller te verwerken. China weigert voorlopig varkensvlees van het Braziliaanse Aurora Alimentos. China maakt zich zorgen over de aanwezigheid van het coronavirus op het vlees. De Chinezen willen informatie over het aantal coronabesmettingen onder het personeel van vleesbedrijf Aurora.

Snel delen

Kees van Dooren
Kees van Dooren

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin