BRF zet verlies om in winst

12-11-2019 | Laatste update op 09-03 | |
-

Brasil Foods (BRF) heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een winst geboekt van ruim € 100 miljoen op een netto-omzet van € 2 miljard.

BRF, de grootste verwerker van pluimvee en varkens in Brazilië en de grootste kippenvleesexporteur ter wereld, is erin geslaagd om het nettoverlies van € 195 miljoen dat in het derde kwartaal van 2018 werd geleden om te zetten in een winst van € 100 miljoen. De ebitda (winst voor aftrek van belastingen, afschrijvingen en waardevermindering) verdrievoudigde in vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar tot ruim € 360 miljoen.

In Brazilië groeide het volume licht in vergelijking met het tweede kwartaal en kwam daarmee uit op het niveau van vorig jaar. In de halalmarkt heeft BRF de leidende positie weten te behouden. Ook heeft BRF recent een principeverklaring getekend met Saoedi-Arabië voor de bouw van een pluimveeverwerkingsfabriek.

BRF werkt aan vergunningen voor export naar China

BRF probeert verder te profiteren van de gevolgen van de Afrikaanse varkenspest in China. Door AVP daar stijgt de import en de prijs in het Aziatische land. Samen met de Braziliaanse en Chinese overheid wordt gewerkt aan exportvergunningen voor nog niet geautoriseerde slachthuizen om zo de capaciteit te vergroten. In september ontving BRF nog twee autorisaties om pluimveevlees en varkensvlees te exporteren naar China.

Ondanks de goede resultaten daalde de koers van de aandelen van BRF na de bekendmaking van de cijfers met 3%.

van de Vooren
Jos van de Vooren Freelance redacteur


Beheer